Åbningstider: mandag – fredag 10-18. Eller efter aftale.
4028 9010
Har du spørgsmål, så kontakt mig på4028 9010

Hypnose mod stress

Stress, også kaldet udmatningssyndromet skal tages alvorligt. Man regner med at ca 1400 danskere årligt dør af stress. WHO advarer om, at stress i 2020 bliver den væsentligste årsag til sygdomme.
Søvnproblemer, fysisk træthed, hukommelsesbesvær, uforklarlig tristhed, svimmelhed, irritabilitet, nedsat lyst til sex og øget indtagelse af stimulanser som kaffe, cigaretter, alkohol, sukker; kan være tegn på at hjernen har været på overarbejde alt for længe.

Du har måske været i kontakt med alt for mange krav, alt for meget arbejde, alt for mange tanker, alt for mange spekulationer, problemer i privatlivet m.m.

En række reaktioner i kroppen på langvarig stresspåvirkning ender i sidste instans med at  binyrerne producerer stresshormonet kortisol, som sendes tilbage til hjernen via blodet. På en måde der er med til at forgifte hjernen, og symptomer på langvarig stress optræder.

Dit system forsøger at komme i kontakt med dig ved at sende signaler om, at der finder en overbelastning sted. Det er vigtigt at lytte. Problemet med personer, der har levet med stress længe, er, at de ofte er holdt op med at lytte til kroppens signaler. Derved er de i gang med at gøre situationen endnu værre.

I et stresset liv kan alt blive for meget. Det er stressende at have et job. Det er stressende ikke at have et job. Det er stressende at være på arbejde, og det kan være stressende at holde fri.

Det er vigtigt at du får vendt måden, du håndterer tingene på og lærer at passe på dig selv.
Men først og fremmest giver kroppen en mulighed for at restituere.

Gennem hypnose finder man årsager, rydder op i din bagage og giver dig redskaber til at håndtere og komme igennem stress.

Du kan få hypnose mod stress på min klinik centralt i København.

LÆS MERE OM STRESS

Hypnose og stress

Vi har alle oplevet stress på et eller andet tidspunkt i vores liv. Det kan være forårsaget af vores professionelle eller personlige liv og håndteres forskelligt fra person til person. Hvad en person kan betragte som meget stressende, kan en anden person betragte som yderst motiverende. Problemer opstår, når individer opfatter sig selv som ude af stand til at klare det niveau af stress, de står over for. Dette kan så påvirke både deres mentale og fysiske sundhed.

Hvad er stress?

Kortvarig stress er en naturlig tilstand, og er kroppens evne til at beskytte og forsvare sig selv. Stress gør at man kan yde sit maksimale.
En længerevarende stressfyldt tilstand, hvor kroppen oplever forhøjet alarmberedskab, er decideret sundhedsskadeligt. Ved stress opleves f.eks. følelser af vrede, kort lunte,
mismod, ked af det hed, let til tårer, hovedpine, søvnløshed, rastløshed og forhøjet blodtryk.

Årsager.

Hjernen kan ikke skelne mellem reel og imaginær stress, derfor kan stress i visse tilfælde være skabt af det, vi tror vil ske, i stedet for hvad der rent faktisk vil ske.

En række almindelige årsager til stress:
Store ændringer i livet.
Stressfyldte arbejdsmæssige omgivelser.
Konstante bekymringer.
Der sker for lidt i ens liv.
Der sker for meget i ens liv.
Have en følelse ikke at have kontrol over…
For meget ansvar.
Økonomiske bekymringer. Der kan være en enkelt årsag til din stress, men det kan også opstå på grund af en række små udfordringer, du har bygget op over tid. Dette vil til gengæld kunne gøre det sværere for dig at skelne, hvad den egentlige årsag er.

Der er stor forskel på, hvordan forskellige personer opfatter den samme situation. Hvilke erfaringer og ressourcer besidder man. Graden af selvtillid og selvværd. Hvor robust føler man sig, hvordan opleves den følelsesmæssige modstandskraft.
Alt sammen har betydning for om situationen opfattes som stressfyldt eller udfordrende.
For eksempel kan nogle mennesker finde offentlige taler sjove og behagelige, mens andre frygter følelsen af at være centrum for opmærksomhed, og udviser tegn på stress.

Det autonome nervesystem.

Stress er en psykofysiologisk reaktion, der igangsættes i vores nervesystem, når vi oplever belastninger, og det er en belastning af nervesystemet.
Det autonome nervesystem varetager kropslige funktioner, vi ikke er i stand til at styre bevidst.
Det autonome nervesystem består af to nervesystemer: det sympatiske og det parasympatiske nervesystem.

Det sympatiske nervesystem.

Det sympatiske nervesystem styrer vores alarmberedskab og gør os kampklare. Produktionen af adrenalin og noradrenalin styres herfra.
Når du er i en krævende situation frigiver din krop “kæmp eller flygt” -stoffer som en forberedelse til en potentiel nødsituation. Noradrenalin og adrenalin hæver dit blodtryk, øger den intensitet hvormed du sveder og øger din puls. Disse kemikalier påvirker også den måde din fordøjelse og mave arbejder på og påvirker også blodtilførslen til din hud. Cortisol frigiver sukker og fedt i din krop, men det hæmmer også effektiviteten af dit immunforsvar. Denne tilstand og kropslige ændringer gør det lettere for dig at løbe væk eller kæmpe. Hvis dette sker kontinuerligt skader det dit helbred.

Det parasympatiske nervesystem.

Det parasympatiske nervesystem er aktivt når vi er i hvile, spiser, sover mediterer og restituerer. Når det parasympatiske nervesystem arbejder slår hjertet langsommere, vejrtrækningen bliver dybere og blodtrykket falder.
Vores evne til at tænke kreativt og komplekst forbedres.

Behandling

Flere tiltag i forhold til stressbehandling er nødvendige.
Det er vigtigt at reducere stressniveauet i kroppen, så ‘kæmp–flygt’ tilstanden ændres. Hypnose er et særdeles effektivt redskab til at etablere og genskabe roen i kroppen, hvilket er noget af det første, der skal ske i stressbehandlingen.
Dernæst er der som regel et arbejde at gøre i forhold til den måde, den stressramte takler og opfatter problemer og udfordringer på.
Stress er ofte ledsaget af mange tanker, hvilket er ensbetydende med at fokus er i hovedet og ikke så meget i kroppen. Det er vigtigt at arbejde med at ændre det fokus. Der kan også være et overdrevet element af kontrol. Yderligere et øget fokus på ‘at gøre’ og ikke så meget på ‘at være’.
Hypnoterapi arbejder med at finde årsagerne til den adfærd, der er grundlaget og udspringet for den stressfyldte tilstand.
Stress er altså en farlig tilstand, som påvirker krop og sind uhensigtsmæssigt.
Hypnose og hypnoterapi er et effektivt redskab til at ændre det, der forårsager stress. Hypnose og hypnoterapi virker som en slags førstehjælp i forhold til stress.

Følelsesmæssige forandringer.

Der er en række af følelser, du kan opleve, når du befinder dig i en krævende situation. Disse omfatter frustration, frygt, vrede, depression og angst. Den uheldige ting ved disse følelser er, at de kan forstærke hinanden, hvilket kan føre til fysiske symptomer. Ekstrem angst, som kan være forårsaget af stress, kan forårsage hovedpine, hjertebanken og svimmelhed. Disse symptomer kan føre til, at du føler dig endnu mere stresset.

Adfærdsændringer

Du kan begynde at opføre dig anderledes, når du bliver stresset. Som et eksempel, kan du blive ubeslutsom, defensiv eller tilbagetrukket. Du kan opleve søvnproblemer. Det er også almindeligt at opleve at have ‘en kort lunte’, fordi hele systemet er i en tilstand af kampberedskab, og der kan være kort afstand til fysisk eller verbalt aggressivitet. Tal om stress. 430.000 danskere, ca 10-12% af befolkningen har symptomer på alvorlig stress.
300.000 danskere lider af kronisk stress.

35.000 sygemeldes dagligt i Danmark p.g.a. stress.1400 dør hvert år p.g.a. stress.Stress koster samfundet ca 14 milliarder om året i sygefravær og udgifter til sundhedsvæsenet. (kilde: Stressforeningen.dk)

INDRE OG YDRE VÆRDIER - TIPS TIL HÅNDTERING AF STRESS

Indre og ydre værdier.

Mange danskere sygemeldes hver dag p.g.a. stress. Det er omkostningsfuldt både for den enkelte og samfundet.
Når man er stressramt, er det tidspunktet at tage egne værdier op til revision.
Hvad er vigtigt i livet? Hvor vigtigt er arbejdet? Hvor vigtigt er helbredet? Hvor vigtig er de nære ting kontra de ydre?
Stil dig selv nogle spørgsmål, og vær opmærksom på fra hvilken del af dig, der svarer. Den stressede del (motoren) vil som regel altid prioritere arbejdet højest, og kan kun se tingene i det arbejdsmæssige lys.
Befinder du dig på den rette arbejdsplads? Stress er indre skabt, men kan i den grad også være genereret af et dårligt arbejdsmiljø, eller en chef som forventer, at du står til rådighed døgnet rundt.
Måske trives du bedst, og er mest kreativ og produktiv i rolige omgivelser, men befinder dig på en arbejdsplads, der har åbent kontorlandskab, med den uro og distraktion, det afstedkommer.
Det at være uden arbejde, med de bekymringer og tanker det afføder, kan være lige så stressende, som at være i arbejde.
Måske er det svært lige nu at se, at der kan være andre muligheder, end at blive ved med at gøre det du gør, og den måde du gør tingene på. Du ved godt at det er usundt og uhensigtsmæssigt for dig, men du føler dig fanget i stresshjulet.
Du har brug for hjælp til at ændre fokus.
Hypnose kan få dig ud af hamsterhjulet, og på en måde nulstille dig, så du på et dybt plan igen mærker, at du kan komme i kontakt med en indre ro.

Tips til håndtering af stress.

Sæt realistiske mål.
Sænk ambitionerne. Det er vigtigt at være glad over de ting du når, frem for at klandre dig selv for det du ikke har nået.
Susanne Ekman (antropolog) har sagt: “Folk vil både være superkarrierekomet i arbejdstiden og buddhist i fritiden. En mere realistisk model er at skære lidt af i begge ender, men det er svært, for så får man ikke lov til at være fabelagtig hele tiden.”
Forbered dig på bedste vis til stressede situationer.
Skab overblik. Vær realistisk når du planlægger. Prioriter arbejdsopgaverne og lav plads til det uforudsete.
Gør en ting ad gangen.
Se forandringer som en positiv ting ikke som en trussel.
Bekymr dig ikke om ting, du ikke har kontrol over.
Spis en velafbalanceret kost.
Dyrk motion.
Sov mellem 6-8 timer pr. nat.
Bed om hjælp fra omgivelserne, familien, venner og fagfolk, herunder hypnoterapeuter.
Lav afslapningsøvelser hver dag.

SE EN KORT FILM OM TRAUMER I HJERNEN (STRESS)

En meget informativ og let tilgængelig film om hvad der sker i hjernen
under stressfyldte/traumatiske hændelser.

Jeg er bl.a medlem af

Hypnose København - Dansk Psykoterapeutforening Dansk Psykoterapeutforening
ID-Psykoterapeutforeningen - Hypnose KøbenhavnID-Psykoterapeutforeningen
National Guild of Hypnosis - Hypnose KøbenhavnNational Guild of Hypnosis

Med hypnose kan du afhjælpes med bl.a.:

stress
Søvnproblemer
Fysisk træthed
Hukommelsesproblemer
Uforklarlig tristhed
Svimmelhed
Øget brug af stimulanser
Kan være advarselstegn på stress.
angst
Lider du af:
Præstationsangst
Angst for at miste kontrollen
Ubestemmelig angst
Tvangstanker
Nervøsitet
Eksamensangst.
fobier
Lider du af:
Overdreven angst for edderkopper
Har du flyskræk
Er du bange for lukkede rum
Har du højdeskræk
Lider du af overdreven angst for slanger
Hypnose kan hjælpe.
4028 9010